Pagini

joi, 3 aprilie 2014

FILE DE COD CU LEGUME LA CUPTOR

Dragii mei prieteni bun gasit din nou va spun.
 Astazi va propun o reteta atat gustoasa cat si foarte sanatoasa. Si daca tot se apropie sarbatoarea Floriilor cand avem dezlegare la peste, va recomand sa o incercati cu incredere. Deci, sa trece la treaba si sa ne apucam de codul cu legume la cuptor


INGREDIENTE
  • 1kg cod file congelat sau proaspat
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • broccoli
  • lime sau lamaie
  • sare si piper
  • 2 crengute cimbru
MOD DE PREPARARE:

Pentru inceput, punem fileul de peste la scurs pentru a elimina toata apa in exces. Dupa ce s-a scurs de toata apa, il asezonam cu sare, piper si cimbru. 
Acum sa ne ocupam si de minunatele legume. Ceapa o taiem julien, morcovii rondele, ardeii fasii potrivite, broccoli, buchetele presarate din loc in loc in tava. Daca nu sunteti fan broccoli, puteti folosi conopida sau chiar fasole verde. Puteti sa va faceti propriul mix de legume, tot ce aveti prin frigider, dar nu exagerati. 
Intr-o tava asezam patul de legume. Asezonam cu sare si piper. Apoi asezam fileul de cod si stropim cu ulei de masline. 



Tava se da la cuptorul incins la 160 de grade pentru 40-45 de minute. 



Nu-mi ramane decat sa va zic: sa aveti pofta!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu