Pagini

marți, 1 aprilie 2014

MUSCHI DE PORC CU PIREU DE MORCOVI SI SFECLA ROSIE

 Bun gasit din nou dragii mei. Astazi am sa va prezint o alta metoda de gatire pe care am experimentat-o si eu si am avut rezultate minunate dupa cum se poate vedea si in poza. Dar sa trecem la treaba si am sa va explic pe parcurs metoda. Necesita un termen mai lung de gatire dar este sanatos si foarte gustos.


INGREDIENTE:

  • 600g de muschi de porc
  • 4 morcovi
  •  2 sfecle rosii
  • sare si piper
  • otet balsamic
  • o lingura de ulei de masline
  • cimbru uscat
MOD DE PREPARARE:

Pentru inceput ne vom apuca de carne sa o pregatim pentru ca necesita o perioada mai lunga de gatit. Pe bancul de lucru intindem o folie de plastic alimentara pe care vom presara un pic de sare si piper, dar si niste cimbru uscat. Dupa aceasta operatiune vom aseza muschiuletul de porc pe care in asezonam si apoi il vom inveli in folia de plastic in asa fel incat sa scoatem tot aerul dar si sa fie bine inchis ruloul obtinut pentru a nu patrunde apa. 
In acest timp, la foc mic, punem intr-o olita apa la incalzim dar trebuie sa avem grija sa nu fiarba. Sa o tinem la o temperatura de 70-80 grade. Vizual asta ar insemnna  ca de pe peretii vasului se desprind usor bulele de aer si puteti si tine degetul in apa pentru cateva secunde .Aceasta temperatura trebuie tinuta constant. 

Eu am obtinut 3 rulori din muschi de porc la 10 cm fiecare pe care le-am lasat in apa timp de 1h . Carnea se va gati lent si va fi si foarte gustoasa.                                                                                                            

Acum ne vom ocupa de morcovi. Ii curatam si ii spalam dupa care ii lasam la fiert pana se inmoaie pentru ai putea pasa pana formam un pireu sau cel mai bine cu un blender. Sfecla rosie am fiert-o si ea pana am reusit sa o patrund cu furculita. Am taiat-o in rondele de 0.5 cm pe care le-am tras calit un pic la tigaie, 2-3 minute apoi am turnam un pic de otet balsamic si le-am lasat sa traga un pic de aroma.

Dupa ce a trecut si ora pentru muschi incepem sa montam farfuria. Dureaza mult dar va spun ca merita . Gustul carnii, pireul de morcov dulce cu gustul de sfecla usor acrisor este o minunatie. 

VA DORESC POFTA BUNA...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu