Pagini

luni, 26 mai 2014

CIULAMA DE CIUPERCI

Astazi voi face o reteta foarte bine cunoscuta tuturor o CIULAMA DE CIUPERCI. O mancare foarte apreciata de romani si foarte gustoasa dar si usor de facut.


INGREDIENTE:

  • 750 g de ciuperci 
  • o ceapa medie
  •  3 catei de usturoi
  •  50 ml de vin alb
  • 50 ml fresh cream
  • 400 g smantana
  • marar
  • sare si piper alb

MOD DE PREPARARE:

 Tocam ceapa marunt impreuna cu usturoiul pe care le calim 2-3 minute intr-o tigaie. Ciupercile le-am sters cu un prosop de bucatarie si le-am taiat in patru. Va recomand ciuperci mici spre potrivite. Le adaugam peste ceapa si le calim pentru 2-3 minute dupa care le vom stinge cu vin. Lasam pana se evapora alcoolul si sotam cu sare si piper alb. Adaugam fresh cream si reducem focul la mediu si lasam sa fiarba usor circa 10 minute. Cand sunt aproape gata ciupercile adaugam smantana si mai lasam 2-3 minute. Gustam de sare si piper si la final aduagam si mararul tocat fin. Pentru o aramo mai placuta eu am pisat un catel de usturoi si l-am amestecat cu sosul obtinut
Se serveste cu o mamaliguta calda  si nu imi ramane decat sa va spun POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu