Pagini

luni, 26 mai 2014

KEFTA

Bine v-am gasit din nou dragii mei. Astazi o reteta mai speciala. Aveam niste carne tocata si nu stiam ce sa fac asa ca m-am gandit sa fac o kefta. O mancare foarte aromata si gustoasa. Este o mancare de origine araba.


INGREDIENTE:

  • 500 g carne tocata mixta
  • o legatura de patrunjel
  •  o ceapa medie tocata marunt
  • 2 lingurite curcuma
  • 2 lingurite cumin
  • 1/2 pudra chili
  • 3 linguri ulei
  •  o conserva de rosii pulpa
  • 2 bucati de ceapa verde

MOD DE PREPARARE:

Intr-un castron punem carnea . Tocam ceapa marunt si o punem peste carne. Continuam cu jumatate din legatura de patrunjel tocata marunt si jumatate din cantitatea de codimente pe care le adaugam in castron. Urmeaza sa amestecam foarte bine carnea pana va deveni omogena. Pentru a avea o munca mai usoara adaugati si 2 linguri de ulei . Apoi vom forma piftelutele. Trebuie foarte bine sa le strangeti cand le formati ca sa nu desfaca cand le vom face pe tigaia grill. Le vom face pe grill doar atat cat se formeaza o crusta deasupra ca pe urma vor continua sa fie gatite impreuna cu pulpa de rosii. 
Daca am terminat cu piftelutele le vom tine la caldut.  In tarile arabe pentru aceasta reteta se foloseste un vas de lut numit TAJI in forma  de con . Dar daca nu aveti se poate face in ce aveti la indemana. 
Ceapa verde tocata rondele  o vom cali cu o lingura de ulei doar pana se inmoaie. Apoi vom adauag conserva de pulpa de rosii si cealalta jumatate de codimente. Cand incepe sa dea in clocot reducem focul la mediu si adaugam usor piftelutele. Punem capacul si mai lasam sa fiarba 15 minute pana sunt facute complet piftelutele.  
 Se garniseste cu patrunjel tocat grosier deasupra. Se serveste  imediat va doresc POFTA BUNA!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu