Pagini

marți, 13 mai 2014

CREVETI KUNG PAO

Bun gasit din nou va spun dragii mei admiratori. Observ ca de la zi la zi tot mai multi sunteti si asta ma bucura.Tin sa va multumesc din suflet. Astazi inca o reteta din bucataria chinezeasca, creveti kung pao, dar in varianta mea.


INGREDIENTE:
  • 300 g creveti decorticati
  • 50 g alune sarate
  • o ceapa 
  • 2 ardei kapia rosii
  • 3 cepe verzi
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei de masline
PENTRU SOS:
  • 3 linguri sos light soia
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • 4 linguri de apa
  • 1 lingurita piper alb
  • 1 lingura otet balamic
  • 1 lingurita zahar
MOD DE PREPARARE:

Incingem o tigaie wok la maxim unde calim usturoiul tocat marunt 10 sec. Aveti grija sa nu se arda. Adaugam ardei kapia care am taiat-o bastonase impreuna cu ceapa julien. Lasam 2 minute dupa care vom pune crevetii decorticati si bine storsi de apa si alunele si amestecam. Cand crevetii sunt aproape gata adaugam sosul kung pao si amestecam pana crevetii sunt gata si sosul a inceput sa se ingroase.
Ceapa verde o taiem in bucati de 1 cm si o adaugam la urma si mai amestecam usor sa ia din arome si luam tigaia de pe foc. Se serveste cu taitei chinezesti.


VA DORESC POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu