Bun gasit din nou dragii mei. Astazi vom ataca o alta bucatarie cea chinezeasca. Nu stiu cat iubiti aceasta bucatarie dar eu unul o ador mai ales ca incerc sa ma apropii cat mai mult de gustul autentic.
O recomand pentru cei care mananca codimentat. Intr-adevar avem multe condimente si de pregatit legume, dar o sa aveti un rezultat formidabil. Sa trecem la treaba...
INGREDIENTE:
- 500 g pulpa de porc
- 2 cm ghimbir tocat marunt
- 2 ardei chili rosii
- o caciulie usturoi
- o legatura ceapa verde
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri sos worchester
- 1 lingurita sos stridii
- boabe de piper
- 2 linguri amidon alimentar.
- 100 ml supa de carne
- PENTRU GARNITURA
- un ardei rosu gras
- 2 morcovi
- o ceapa potrivita
MOD DE PREPARARE:
Daca veti fi atenti va fi foarte usor. Prima data ne vom apuca de carne. O spalam bine apoi o vom usca cu un stergar de bucatarie din bumbac curat. Taiem fasii subtiri dupa care le vom amesteca cu 2 linguri de amidon alimentar. Incalzit o tigaie nonstick sau tip wok cu o lingura de ulei de masline si vom gati carnea timp de 2-3 minute pe fiecare parte. O vom scoate intr-un vas cald si o vom mentine calda.
In tigaia in care am prajit carnea vom mai adauga un pic de ulei si vom sota ghimbirul tocat marunt sau razuit daca va este mai usor, timp de un minut. Tigaia trebuie sa fie bine incinsa. Apoi vom adauga usturoiul pisat pentru inca un minut impreuna cu ardei chili tocati marunt si vom lasa inca un minut.
Ceapa taiata julien o vom adauga si pe ea si o vom sota tot un minut. Apoi morcovul taiat cubulete si ardeiul rosu gras taiat bucatele de 1cm . Lasam pt 2 minute dupa care vom reduce focul la minim si vom adauga si carnea. Adaugam 100 ml supa de carne si vom lasa sa fiarba pana se face carnea . Tot in acest moment adaugam si sosurile si lasam sa fiarba cca 30 minute. Daca scade sosul si carnea inca nu este gata puteti sa mai adaugati supa de carne.
Se va obtine spre final un sos foarte gustos si gros datorita amidonului alimentar. Degustati si daca mai doriti adaugati sare si piper . Eu am folosit o garnitura de orez . O masura orez , doua masuri apa cu sare si am adaugam si in pic de sofran. Daca va mai ramas supa in loc de apa puteti pune supa de carne si veti obtine un orez demential. Pentru cei ce nu agreaza orezul se pot face nodlees din orez.
Legatura de ceapa verde se toaca si se garniseste deasupra pentru o nota de prospetime.
Mie nu imi ramane decat sa va urez POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu