Pagini

miercuri, 14 mai 2014

EASY FISH CURRY

Buna seara dragii mei! In ultima perioada am tot gatit peste si fructe de mare, dar pentru ca am vrut sa gatesc pestele in alt stil, m-am gandit sa abordez si bucataria indiana. Asa am descoperit o reteta de peste delicoasa si gata in doar 30 de minute.
Astazi gatim Easy fish curry!


INGREDIENTE:

 PENTRU SOS :

  • 1/2 cana coriandru proaspat tocat grosier
  • 1 cutie  lapte de cocos
  • 4 fire ceapa verde
  • 1cm ghimbir ras
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri de fish sauce
  • 1 lingurita de chili pudra
  • 2 linguri cumin
  • 2 linguri de boabe de coriandru
  • 2 linguri zahar brun
  • 1/2 lingurita de turmenic
  • 1 ardei uite rosu 
PENTRU CURRY:
  • 3-4 fileuri de peste (orice peste doriti)
  • 4-5 ciuperci taiate feliute
  • 1 ardei rosu
  • 1 rosie de marime medie taiata marunt
  • busuioc proaspat
  • coriandru proaspat
  • lime sau lamaie pentru decor
MOD DE PREPARARE:
 
Toate ingredientele pentru sos le punem intr-un blender sau robot de bucatarie si le blendam pentru cateva minute pana obtinem o pasta cremoasa.
Pasta obtinuta o punem pe foc mediu spre mare, intr-un wok sau o tigaie mare, pana da in clocot. Cand sosul a inceput sa fiarba adaugam fileul de peste, ciupercile si ardeiul rosu. Reducem focul la mediu, amestecam incet si lasam sa fiarba timp de 6-8 minute cu capacul pus.
Dupa cele 8 minute, adaugam si rosia si amestecam incet si mai lasam la foc inca 2-3 minute cu capac. Se adauga  busuiocul si coriandru proaspat tocat.
Se serveste cu garnitura de orez.


Nu-mi ramane decat sa va urez POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu