Buna seara dragii mei! In ultima perioada am tot gatit peste si fructe de mare, dar pentru ca am vrut sa gatesc pestele in alt stil, m-am gandit sa abordez si bucataria indiana. Asa am descoperit o reteta de peste delicoasa si gata in doar 30 de minute.
Astazi gatim Easy fish curry!
INGREDIENTE:
PENTRU SOS :
Astazi gatim Easy fish curry!
INGREDIENTE:
PENTRU SOS :
- 1/2 cana coriandru proaspat tocat grosier
- 1 cutie lapte de cocos
- 4 fire ceapa verde
- 1cm ghimbir ras
- 4 catei usturoi
- 2 linguri de fish sauce
- 1 lingurita de chili pudra
- 2 linguri cumin
- 2 linguri de boabe de coriandru
- 2 linguri zahar brun
- 1/2 lingurita de turmenic
- 1 ardei uite rosu
PENTRU CURRY:
- 3-4 fileuri de peste (orice peste doriti)
- 4-5 ciuperci taiate feliute
- 1 ardei rosu
- 1 rosie de marime medie taiata marunt
- busuioc proaspat
- coriandru proaspat
- lime sau lamaie pentru decor
MOD DE PREPARARE:
Toate ingredientele pentru sos le punem intr-un blender sau robot de bucatarie si le blendam pentru cateva minute pana obtinem o pasta cremoasa.
Pasta obtinuta o punem pe foc mediu spre mare, intr-un wok sau o tigaie mare, pana da in clocot. Cand sosul a inceput sa fiarba adaugam fileul de peste, ciupercile si ardeiul rosu. Reducem focul la mediu, amestecam incet si lasam sa fiarba timp de 6-8 minute cu capacul pus.
Dupa cele 8 minute, adaugam si rosia si amestecam incet si mai lasam la foc inca 2-3 minute cu capac. Se adauga busuiocul si coriandru proaspat tocat.
Se serveste cu garnitura de orez.
Nu-mi ramane decat sa va urez POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu