Pagini

sâmbătă, 3 mai 2014

CUSCUS CU LEGUME SI PUI


Bine v-am gasit din nou si astazi vom ataca si bucataria marocana. Eu aceasta reteta am mancat pentru prima data in franta si a fost nemaipomenit. Asa ca eu astazi am incercat sa o reproduc sper sa va placa si sa ne apucam de treaba.


INGREDIENTE:
  • 4 pulpe de pui
  • un dovlecel
  • un morcov
  • un ardei gras rosu
  • un praz
  •  2 catei de usturoi
  • o cutie de rosii taiate in bulion
  • sare si piper
  • un ardei iute verde
  • cuscus
MOD DE PREPARARE:

Pulpele de pui le vom pune la fiert intr-o oala cu sare. Legumele le voi taia in cuburi , prazul tocat marunt , morcovul rondele. Intr-o cratita se incinge o lingura de ulei unde vom cali prazul cu ardeiul iute tocat marunt apoi adaugam dovlecelul cuburi , morcovul , ardeiul gras, sotam totul 3-4 minute dupa care adaugam cutia de rosii in bulion si un pahar de apa. Reducem focul la minim si lasam sa fiarba usor pana se inmoaie legumele. Spre final se codimenteaza cu sare si piper dupa gust. Pulpele de pui le-am  pus impreuna cu legumele gatite pentru a trage din aroma sosului. 
CUSCUSUL se face foarte usor. Eu folosesc organic si la o masura de cuscus o masura de apa fierbinte. Se lasa pana se umfla si amestecati din cand in cand pentru a evita sa se faca bulgari. Puteti adauga sofran pt o culoare mai aurie si sare dupa gust.



POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu