Pagini

marți, 24 iunie 2014

PIEPT DE PUI UMPLUT CU SPANAC SI FETA

Buna seara dragii mei! Stiu ca nu am mai postat de ceva timp dar a venit vara si incerc sa evit cat mai mult pot caldura din bucatarie. Stim foarte bine ca acum cel mai bine merg salatele, fructele, mesele usoare si racoroase.
Dar pentru ca din cand in cand trebuie sa mai mancam si noi ceva mai consistent, astazi va propun un piept de pui umplut cu spanac si feta care poate fi servit atat ca masa calda cat si rece ca si aperitiv.
Deci sa ne apucam de treaba!





INGREDIENTE:

  • 3 bucati piept de pui dezosat
  • 3-4 bucati ardei capia copti la borcan
  • 5 catei usturoi
  • 4 cuburi de spanac congelat sau 500g spanac proaspat
  • 1 ceapa potrivita
  • 150 g feta
  • 6 felii de cascaval gouda sau de care aveti prin frigider
  • 150 g unt
  • 300 g mazare congelata
  • sare, piper, boia de ardei iute
  • ulei de masline

MOD DE PREPARARE:

Prima data ne vom ocupa de sos. Acesta trebuie sa stea 30 de minute in cuptorul incins la 180 de grade.  Este foarte simplu de facut: intr-un vas yena punem 100 g unt, ardeii copti taiati in bucati si 3 catei de usturoi striviti putin. Din 10 in 10 minute mai amestecam si dupa cele 30 de minute ii pasam prin robotul de bucatarie si acesta este sosul nostru. 
Urmatorul pas este sa facem umplutura pentru pieptul de pui. Ceapa tocata marunt o calim 2-3 minute impreuna cu cei 2 catei de usturoi ramasi la foc mediu. Adaugam si spanacul si lasam la foc potrivit pana cand se face si spanacul. Nu dureaza mult mai ales daca folositi spanac proaspat. Inchidem focul si adaugam feta si amestecam pana se incorporeaza si aceasta foarte bine. Lasam totul la racit. In acest timp, ne vom ocupa de piept. 
Pregatim pieptul de pui ca pentru snitel, il asezonam cu sare, piper si boia. Apoi punem 2 felii de cascaval si 2-3 linguri din compozitia de spanac. 


Rulam carnea si o prindem cu scobitori si le asezam intr-o tava tapetata cu foaie de copt si unsa cu putin ulei. 


Le dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30 de minute. 
In acest timp pregatim si garnitura pentru piept. Fierbem mazarea timp de 5-7 minute, apoi o tragem la tigaie cu putin unt si un catel de usturoi pentru o aroma mai deosebita. Cand este gata o strivim putin pentru avea o textura mai cremoasa.



POFTA BUNA VA DORESC ORICE ATI GATI IN SEARA ACEASTA! 

Un comentariu: