Pagini

duminică, 15 iunie 2014

PUI TAKKA - bucataria indiana

Bine v-am gasit din nou. Astazi am sa va prezint o reteta simpla de facut  si gustoasa. Poate v-ati saturat sa faceti carne de pui in acelasi fel si aceleasi arome. Am sa va destainui o modalitate de a gati puiul in stil indian. Dar sa trecem vedem de ce avem nevoie...


INGREDIENTE:


  • 500 g carne de pui ( piept de pui, pulpe ori ce doriti de preferabil dezosata)
  • 2 ardei chili proaspeti
  • o hasma
  • 3 catei de usturoi pisati
  • ghimbir 1cm tocat fin
  • 1 lingutita turmenic
  • 1 lingura coriandru seminte
  • 1 lingurita pudra chili
  • 1 lingurita rasa de ghimbir pudra
  • 1 lingurita cumin
  • 1 cutie pasta bulion
  • 400 g rosii tocate
  • 6 linguri de iaurt
  • 1 lingurita curry
  • 2 linguri de ulei
  • coriandru proaspat
MOD DE PREPARARE: 

Pentru inceput ne vom ocupa de bucatile de pui dezosate pe care le vom codimenta cu ghimbir si cumin pudra si cu un pic de ulei de masline si le lasam cca 30 min.
In acest timp vom pregati un sos. Incingem o tigaie nonstick si calim hasma tocata marunt, usturoiul pisat, ardeii chili tocati marunt si ghimbirul timp de 2-3 minute. Le puneti in aceasta ordine. 
Dupa aceata etapa adaugam turmenicul impreuna cu pasta de bulion amestecam si apoi adagam rosiile tocate  impreuna cu pudra chili si coriandru seminte. Lasam totul circa 5-7 minute dupa care vom blendui totul pana obtinem un sos. 

Trecem la urmatoarea etapa. In aceasi tigaie in care am facut sosul adaugam o lingura de ulei de masline si von rumeni bucatile de carne pe fiecare parte atat cat sa aiba o culoare aramie. 

Vom adauga peste bucatile de carne rumenite si sosul blenduit si lasam la foc mic sa fiarba pana carnea este fiarta aproximativ 15 minute. In acest moment adaugam si  curry.

Cele 6 linguri de iaurt le vom amesteca cu jumatate din coriandru proaspat iar cealalta jumatate o vom folosi ca decor. 
Se serveste imediat impreuna cu iaurtul ...



POFTA BUNA !!!


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu