Pagini

duminică, 12 octombrie 2014

CIORBA DIN COCOS

Bun gasit din nou dragii mei. Astazi o reteta traditionala romaneasca asa cum faceau parintii nostrii cand ne adunam toata familia la masa duminica, o ciorba de cocos.


INGREDIENTE:

  • carne de cocos ( pulpele, gatul si o aripa am folosit pt aceasta ciorba )
  • o radacina pastarnac
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • ardei gras rosu
  • taitei cu ou
  • 400ml bors 
  • o foaie dafin
  • sare si piper
MOD DE PREPARARE:

Prima data ne-am apucat de cocos. L-am curatat si spalat foarte bine dupa care l-am pus la fiert intr-o oala cu un praf de sare pana carnea incepea sa se desprinda de os.  Aproximativ 2 ore depinde cat de batran este cocosul. In acest timp am pregatit legumele . Morcovii i-an taiat rondele, pastarnacul cubulete si ardeiul gras rosu in semi rondele.
Dupa ce a fiert carnea o scotem intr-un bol si strecuram zeama de la carne dupa care o punem inapoi pe aragaz si adaugam si legumele , impreuna cu ceapa taiata in 4 sferturi.  Carnea o vom dezosa si o punem si pe ea in oala. Pentru un pus de savoare adaugam si foaia de dafin in ciorba noastra. Lasam totul sa fiarba inca 20 minute pana legumele se inmoaie dupa care vom adauga si borsul acru impreuna cu taiteii si mai lasam 5 minute la foc cat sa traga un clocot. Asezonam cu sare si piper dupa gust. Sr serveste calda cu smantana si ardei iute cine doreste. 



POFTA BUNA VA DORESC...!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu