Pagini

duminică, 12 octombrie 2014

TURTA MIRESEI

 In traditia romaneasca cu prilejul nuntilor este o traditie frumoasa in care se face TURTA MIRESEI. Aceasta turta sau coloc in alte regiuni se rupe deasupra capului miresei in 4 parti si se arunca in patru zari pentru bunastare si belsug. Cum am avut ocazia sa cunosc si eu pe propria pielii aceasta datina asa ca am incercat sa fac eu aceasta TURTA A MIRESEI...


INGREDIENTE:

  • 500g faina cu agent de crestere
  • 20g drojdie uscata
  • 2 linguri cu varf de zahar
  • 400 ml lapte caldut
  • sare
  • susan pentru decor
MOD DE PREPARARE:

Prima data intr-un bol vom dizolva drojdia cu 3-4 linguri de lapte caldut cu o lingura de zahat si un praf de faina. Intr-un castron punem faina si facem un locas in centru. Drojdia o vom lasa pana incepe sa fermenteze sa lucreze apoi o vom adauga peste faina si vom amesteca usor.
Framantam bine pana se desprinde aluatul de maini si de castron. Eu am folosit si o lingura de ulei de masline. Am lasat la crescut in bol aproximativ o ora la loc caldut . Dupa o ora isi va dubla volumul. Vom tapeta masa de lucru cu faina si vom impartii aluatul in 6 bucati. Din fiecare bucata de aluat am facut un cordon lung de 50 cm dupa care am facut o inpletitura din 3. Cu un cordon l-am rulat cu sucitorul si l-am crestat pe o singura margine dupa care am pus pe impletitura mea pentru decor,


celelalte doua cordoane le-am rasucit unul dupa celalat si am facut unamai mica in centru. Am lasat in tava inca 20 minute sa mai creasca dupa care am uns cu ulei de masline foarte bine, am presarat cu susan si apoi la cuptor pentru 45  de minute la 200 grade. 


Dupa o ora c-am asa ceva a iesit. Pofta buna si incercati si voi cand aveti ocazia pentru mirese...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu