Pagini

duminică, 19 octombrie 2014

TAGLIATELLE CARBONARA

Bine v-am gasit. Astazi o reteta simpla si bine cunoscuta de toata lumea doar ca este pregatita in diferite moduri. TAGLIATELLE CARBONARA in varianta mea si sper sa va placa.


INGREDIENTE:

  • tagliatelle proaspete 
  • 300 g bacon tocat cubulete
  • 2 cutii fresh creme
  • 10 ciuperci tocate felii
  • o ceapa potrivita tocata
  • un catel de usturoi pisat
  • 50 g vin alb demisec
  • sare si piper
MOD DE PREPARARE:

 Intro tigaie incingem 2 liguri de ulei de masline in care vom gati ceapa tocata marunt pana devine translucida , apoi vom adauga si usturoiul pisat. Lasam aproximativ 1 minut dupa care adaugam ciupercile taiate felii si le gatim 2-3 minute. Le stingem cu 50g de vin alb si lasam pana se evapora alcoolul. Intr-o alta tigaie separat vom rumeni putin bacon pentru a da plus de savoare aproximativ 2-3 minute dupa care vom adauga peste ciuperci si scadem focul la mediu . Vom pune si cele doua cutii de smantana pentru gatit si lasam circa 5 minute la fiert. In acest timp in alta oala unde deja fierbe apa cu un praf de sare vom pune tagliatellele noastre si le vom fierbe aproximativ 4 minute. 
Nu trebuie sa fie aproape gata pentru ca ele se vor mai gati impreuna cu baconul si ciupercile pentru a trage din sosul obtinut. 


Se servesc imediat si nu imi ramane decat sa va spun POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu