Pagini

luni, 27 octombrie 2014

TORT CU 3 CREME

Bine v-am gasit din nou. Astazi o reteta minunata mai bine zis un tort cu 3 creme delicios facut in colaborare cu sotia mea frumoasa si scumpa...



INGREDIENTE:
  1. BLAT
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • daca doriti ca blatul sa fie cu cacao, inlocuiti o lingura de faina cu o lingura de cacao
MOD DE PREPARARE:

-   se separa albusurile de galbenusuri
-   albusurile se bat spuma
-   galbenusurile se bat cu zaharul cam 3-5 minute (isi tripleza volumul) 
-   faina/cacao se amesteca cu galbenusurile batute
-  albusurile se adauga peste galbenusuri (nu se mai amesteca cu mixerul, ci cu o paleta, amestecand de jos in sus ca sa se pastreze pufoasa compozitia)
-  se toarna compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie pergament si se pune in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute
ATENTIE! Nu se scoate blatul brusc din cuptor ca sa nu se lase!


   2.   CREMA 1: MOUSSE DE CIOCOLATA
  • 2 oua
  • 60 g zahar
  • 100 - 200 g cicocalata neagra cu un procent cat mai mare de cacao ( eu am gasit cu 85% cacao)
  • 200 ml frisca lichida
MOD DE PREPARARE: 
-   se topeste ciocolata la bain-marine
ATENTIE! Vasul nu trebuie sa atinga apa iar apa sa nu ajunga la punctul de fierbere!
-   se bat albusurile spuma 
-   se bat galbenusurile cu zaharul 
-   se bate frisca lichida
-  cand ciocolata s-a mai racit, se amesteca cu galbenusurile batute (sa fie calda sa nu se "coaca" galbenusurile)
-   se adauga apoi frisca
-   se adauga la final albusurile spuma. La fel, se amesteca cu o paleta nu cu mixerul.

Mousse-ul obtinut se adauga la rece pana se face crema 2.

3.   CREMA 2: MASCARPONE CU NUCA
  • 250 gr mascarpone
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 100-200 gr nuca macinata (optional)
MOD DE PREPARARE:

-   albusurile se bat spuma cu zaharul
-   crema mascarpone se bate putin apoi se adauga nuca macinata
-   se amesteca albusurile cu crema mascarpone.

4.   CREMA 3: DELICIOASA FRISCA

  • 400 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar
  • o pastaie de vanilie/zahar vanilat/esenta de vanilie (ce aveti la indemana).
MOD DE PREPARARE: 

-   frisca lichida se bate cu zaharul si vanilia

ANSAMBLARE: 

-    cand s-a racit, blatul se taie astfel incat sa rezulte 3 parti egale
-    se pune partea de jos intr-o parfurie si se adauga crema1
-    se pune partea de deasupra si se adauga crema2
-    se pune partea de la mijloc si deasupra se adauga frisca
-    se orneaza cu multa inspiratie





 POFTA BUNA! 


Un comentariu:

  1. Este minunat tot ce am gasit,vazut...aici la tine...FELICITARI...acum e tarziu pt alte comentarii......dar voi reveni cu siguranta..

    RăspundețiȘtergere