Bine v-am gasit din nou. Astazi o reteta minunata mai bine zis un tort cu 3 creme delicios facut in colaborare cu sotia mea frumoasa si scumpa...
INGREDIENTE:
- BLAT
- 6 oua
- 6 linguri faina
- 6 linguri zahar
- daca doriti ca blatul sa fie cu cacao, inlocuiti o lingura de faina cu o lingura de cacao
MOD DE PREPARARE:
- se separa albusurile de galbenusuri
- albusurile se bat spuma
- galbenusurile se bat cu zaharul cam 3-5 minute (isi tripleza volumul)
- faina/cacao se amesteca cu galbenusurile batute
- albusurile se adauga peste galbenusuri (nu se mai amesteca cu mixerul, ci cu o paleta, amestecand de jos in sus ca sa se pastreze pufoasa compozitia)
- se toarna compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie pergament si se pune in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute
ATENTIE! Nu se scoate blatul brusc din cuptor ca sa nu se lase!
2. CREMA 1: MOUSSE DE CIOCOLATA
- 2 oua
- 60 g zahar
- 100 - 200 g cicocalata neagra cu un procent cat mai mare de cacao ( eu am gasit cu 85% cacao)
- 200 ml frisca lichida
MOD DE PREPARARE:
- se topeste ciocolata la bain-marine
ATENTIE! Vasul nu trebuie sa atinga apa iar apa sa nu ajunga la punctul de fierbere!
- se bat albusurile spuma
- se bat galbenusurile cu zaharul
- se bate frisca lichida
- cand ciocolata s-a mai racit, se amesteca cu galbenusurile batute (sa fie calda sa nu se "coaca" galbenusurile)
- se adauga apoi frisca
- se adauga la final albusurile spuma. La fel, se amesteca cu o paleta nu cu mixerul.
Mousse-ul obtinut se adauga la rece pana se face crema 2.
3. CREMA 2: MASCARPONE CU NUCA
- 250 gr mascarpone
- 3 albusuri
- 3 linguri zahar
- 100-200 gr nuca macinata (optional)
MOD DE PREPARARE:
- albusurile se bat spuma cu zaharul
- crema mascarpone se bate putin apoi se adauga nuca macinata
- se amesteca albusurile cu crema mascarpone.
4. CREMA 3: DELICIOASA FRISCA
- 400 ml frisca lichida
- 3 linguri zahar
- o pastaie de vanilie/zahar vanilat/esenta de vanilie (ce aveti la indemana).
MOD DE PREPARARE:
- frisca lichida se bate cu zaharul si vanilia
ANSAMBLARE:
- cand s-a racit, blatul se taie astfel incat sa rezulte 3 parti egale
- se pune partea de jos intr-o parfurie si se adauga crema1
- se pune partea de deasupra si se adauga crema2
- se pune partea de la mijloc si deasupra se adauga frisca
- se orneaza cu multa inspiratie
POFTA BUNA!
Este minunat tot ce am gasit,vazut...aici la tine...FELICITARI...acum e tarziu pt alte comentarii......dar voi reveni cu siguranta..
RăspundețiȘtergere