Untul
rece se taie cuburi mici şi se amestecă cu făină şi sarea până obţinem o
textură nisipoasă. Aveţi grijă să nu rămănă cocoloaşe din unt. De abia după
aceea putem adăuga şi apa foarte rece şi frământăm preţ de câteva minute până
obţinem un aluat consistent. Punem aluatul în folie alimentara şi îl lăsăm 30
de minute in frigider.
COMPOZIŢIE:
250g pancetta/bacon
150g ciuperci champignon
2 căţei usturoi tocat mărunt
3 ouă
3 lg smântână
100g brânza cheddar/cascaval
ceapă verde
sare şi piper
MOD DE PREPARARE:
Într-o
tigaie bine încinsă călim pancetta până devine uşor crocantă si o punem pe un
şerveţel de bucătărie pentru a absorbi excesul de grăsime. În aceeaşi tigaie
aruncăm căţeii de usturoi şi ciupercile şi le lăsăm câteva minute până se
gătesc si acestea. Separat batem cele 3
ouă cu smântâna. Brânza cheddar o dăm pe răzătoarea mare, ceapa o tocăm marunt. Au
trecut si cele 30 de minute, aluatul s-a întărit si ne putem apuca de tarta
propriu-zisă Următorul
pas este să coacem aluatul. Luăm o formă
de tarta, o ungem cu puţin un si întindem aluatul într-un strat de jumătate de
cm. Aşezăm aluatul in formă, îl inţepăm pe alocuri cu furculiţa şi îl coacem în
cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 20min. După
cele 20 min, scoatem tarta şi începem să adăugăm şi restul ingredintelor în
straturi: pancetta, ciupercile, ceapa verde, brânza cheddar şi compoziţia de
ouă şi smântână. Se
mai lasă la cuptor timp de 30 de minute sau până devine usor rumenă. Se
poate servi atât caldă, cât si rece alături de o salată verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu