Pagini

luni, 9 mai 2016

TARTA QUICHE CU PANCETTA SI CIUPERCI






ALUAT:

  • 200g făină
  • 100g unt
  • 6lg apă rece
  • Un praf sare


MOD DE PREPARARE:

Untul rece se taie cuburi mici şi se amestecă cu făină şi sarea până obţinem o textură nisipoasă. Aveţi grijă să nu rămănă cocoloaşe din unt. De abia după aceea putem adăuga şi apa foarte rece şi frământăm preţ de câteva minute până obţinem un aluat consistent. Punem aluatul în folie alimentara şi îl lăsăm 30 de minute in frigider.


COMPOZIŢIE:

  • 250g pancetta/bacon
  • 150g ciuperci champignon
  • 2 căţei usturoi tocat mărunt
  • 3 ouă
  • 3 lg smântână
  • 100g brânza cheddar/cascaval
  • ceapă verde
  • sare şi piper
MOD DE PREPARARE:

       Într-o tigaie bine încinsă călim pancetta până devine uşor crocantă si o punem pe un şerveţel de bucătărie pentru a absorbi excesul de grăsime. În aceeaşi tigaie aruncăm căţeii de usturoi şi ciupercile şi le lăsăm câteva minute până se gătesc si acestea.  Separat batem cele 3 ouă cu smântâna. Brânza cheddar o dăm pe răzătoarea mare, ceapa o tocăm marunt.
Au trecut si cele 30 de minute, aluatul s-a întărit si ne putem apuca de tarta propriu-zisă
Următorul pas este să coacem aluatul.  Luăm o formă de tarta, o ungem cu puţin un si întindem aluatul într-un strat de jumătate de cm. Aşezăm aluatul in formă, îl inţepăm pe alocuri cu furculiţa şi îl coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 20min.
După cele 20 min, scoatem tarta şi începem să adăugăm şi restul ingredintelor în straturi: pancetta, ciupercile, ceapa verde, brânza cheddar şi compoziţia de ouă şi smântână.
Se mai lasă la cuptor timp de 30 de minute sau până devine usor rumenă.
Se poate servi atât caldă, cât si rece alături de o salată verde.




POFTĂ BUNĂ!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu