Pagini

marți, 18 octombrie 2016

TERINA DE LEGUME



  • INGREDIENTE

  • 400 MIXT LEGUME.                                  
  • 6 LINGURI SMANTANA
  • 6 LINGURI MAIONEZA
  • 30 G GELATINA
  • 2 CARTOFI FIERTI IN COAJA
  • UN MAR STROPIT CU ZEAMA DE LAMAIE                                                                                                                                                                                                                  MOD DE PREPARARE.                                                                                                                                                                                           Legumele se blanseaza in supa de pui pana devin al-dente apoi se scurg de apa. cartofii de fiert in coaja apoi se taie in cubulete, marul se curata si se taie la fel cubulete dupa care se stropeste cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida. Intr-un vas se amesteca smantana cu maioneza si se codimenteaza cu sare si piper. Se amesteca foarte bine si se lasa 10 minute pentru a se intrepatrunde aromele apoi se adauga si legumele impreuna cu cartofii si marul si se amesteca usor. Gelatina se inmoaie timp de 10 minute in apa rece dupa care se dizolva in apa calduta fara sa clocoteasca apoi se lasa la racit si se amesteca cu toate ingredientele dupa care se pune in orine forma doriti d-voastra si se lasa minim 12 ore sa se intareasca foarte bine. Sa nu uitati de folie de plastica sa puneti in forma inainte de a turna compozitia si se acopera si deasupra.  Se lasa la frigider . Va doresc pofta buna si puteti orice alte legume doriti si aveti prin casa. { reteta pentru terina alba de legume}                        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu